BBC: Adidas denunță contractul de sponsorizare cu IAAF. Vezi motivele

Compania germană de echipament sportiv Adidas va pune capăt contractului de sponsorizare cu Asociația Internațională a Federațiilor de Atletism (IAAF), cu patru ani înainte de termen, potrivit BBC.

Adidas, cel mai important sponsor al forului mondial, a luat această decizie ca urmare a scandalului de dopaj și corupție care s-a declanșat în decembrie 2015 și care continuă să afecteze acest sport.

Compania consideră că acuzațiile de corupție reprezintă o încălcare a contractului semnat cu IAAF.

Valoarea contractului de sponsorizare este de circa 8 milioane de dolari anual, potrivit unor surse citate de BBC. Adidas este unul dintre ”partenerii oficiali” ai IAAF, alături de Canon, Toyota, Seiko, TDK, TBS și Mondo.

Informația nu a fost confirmată oficial de cele două părți. Dacă se va confirma, aceasta va reprezenta un nou eșec pentru IAAF.

Anul trecut, o comisie independentă a Consiliului Mondial Anti-Doping (WADA) a dezvăluit existența unui program extins de dopaj în Rusia, sprijinit de stat.

Săptămâna trecută, aceeași comisie a publicat un raport suplimentar despre corupția ”înrădăcinată” din interiorul IAAF, care are sediul la Monaco.

NICIUN COMENTARIU