Băsescu: Kovesi trebuie arestată pe loc

Președintele Traian Băsescu a reacționat la auzirea înregistrărilor în care Laura Codruța Kovesi cere anchetarea lui Sorin Grindeanu sau deschiderea unui dosar de ministru, ca un contraatac, cerând arestarea șefei DNA.

După apariția înregistrărilor în care șefa DNA cere procurorilor anchetarea lui Sorin Grindeanu, în timpul scandalului privind OUG 13, dar și deschiderea unui dosar de ministru, pentru ca DNA să contracareze decizia Curții Constituționale privind OUG 13, fostul președinte Traian Băsescu, cel care a numit-o și renumit-o pe Kovesi șef la DNA, a declarat că „femeia asta trebuie arestată”.

„Am văzut afirmațiile ei, am văzut că a spus hai să ieșim repede cu ceva, și a ieșit cu dosarul Udrea și Ioana Băsescu, făcut de prim-procurorul Bulancea, un slugoi, care a făcut dosare false, ca procuroarea Roșu, am văzut că dosarele sunt la aceleași complete controlate, care au dat condamnări în dosarele lui Adrian Năsatse sau al Elenei Udrea. Oameni buni, femeia asta trebuie arestată pe loc. Procurorul general trebuie s-o facă, iar procurorii care au fost obligați să facă dosare, să vină martori. Pot spune că m-am păcălit când am numit-o, iar Iohannis i-a prelungit mandatul (…) Este o eroare a justiției, sacrifică vieți, oameni, pentru propriul ei postament, pentru că acțiunile ei îi aduc celebritate (…)”, a declarat Băsescu la un post de televiziune.

Andrei Tudor

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ