Bacalaureat 2013, sesiunea a doua: aproape 87.000 de candidaţi s-au înscris

Aproape 87.000 de candidaţi au fost înscrişi la a doua sesiune a examenului de bacalaureat, 67 % dintre aceştia fiind din promoţia curentă, potrivit datelor centralizate de inspectoratele şcolare judeţene şi de Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucureşti.

Concret, la a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an au fost înscrişi 86.955 de candidaţi, dintre care 58.291 (67%) din promoţia curentă şi 28.664 (33%) din promoţiile anterioare, conform datelor centralizate de inspectoratele şcolare, citate de Mediafax.

A doua sesiune a examenului de bacalaureat are loc în perioada august-septembrie. Pe 19-20 august este programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe 19-21 august – evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă, pe 20-21 august – evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională şi pe 22-23 august – evaluarea competenţelor digitale.

Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la Limba şi literatura română. Pe 27 august va fi susţinută proba la Limba şi literatura maternă, pe 28 august este programată proba obligatorie a profilului, iar pe 30 august va fi susținută proba la alegere a profilului şi specializării.

Primele rezultate vor fi afişate pe 2 septembrie, până la ora 12.00, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. Pe 3-4 septembrie vor fi soluţionate contestaţiile, iar pe 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale.

Comisia Naţională de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de susţinere a probelor de evaluare a competenţelor digitale sau lingvistice, la solicitarea comisiilor de bacalaureat judeţene sau a municipiului Bucureşti ori din proprie iniţiativă.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat a avut loc în perioada iunie – iulie, iar rezultatele finale au fost afişate pe 12 iulie. Promovabilitatea la bacalaureat în prima sesiune a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea contestaţiilor.

Roxana Mera

NICIUN COMENTARIU