Băsescu recunoaște tandemul Ponta-Antonescu: I-am trimis lui Ponta CRINI

Aflat pe șantierul gazoductului Iași-Ungheni, Traian Băsescu a fost întrebat de jurnaliști dacă i-a transmis urări premierului Victor Ponta, cu ocazia zilei sale de naștere. “Sigur că da, l-am felicitat încă de ieri (joi – n.r.). I-am trimis un buchet de flori şi o felicitare”, a spus Băsescu. Întrebat de ziariști ce flori i-a trimis, el a răspuns râzând: “Ei, nu ştiu, întrebaţi-l. Crini”.

Surse guvernamentale au declarat însă agenției Mediafax că, de fapt, preşedintele i-a trimis premierului Victor Ponta un coş cu 11 trandafiri albi, împreună cu un carton pe care era trecut numele preşedintelui alături de semnătură, dar fără urări de “La Mulţi Ani”.

Gestul lui Traian Băsescu, de a trimite trandafiri albi, este unul protocolar, acesta fiind făcut de fiecare dată în cazul foștilor premieri din mandatul său de președinte. Asfel, în urmă cu un an, Băsescu i-a trimis lui Ponta tot un coș cu flori însoțit de cartea sa de vizită.

Solicitat să comenteze faptul că Traian Băsescu i-a trimis lui Ponta crini de ziua acestuia, Crin Antonescu a răspuns: “Frumos. Probabil ca să-i intre în voie, ca să se împace şi cu domnul Băsescu”.

Liderul PNL a spus că el nu-i va trimite flori lui Ponta. “Nu (trimit – n.r.). Am sunat, am vorbit. Eu ce aş putea să-i trimit? 41 de ce?”, a spus Antonescu, râzând, el precizând că l-a sunat pe premierul Ponta şi i-a transmis “La mulţi ani!”. Acesta a evitat să precizeze ce cadou îi va face, sâmbătă, de ziua sa, premierului, arătând că aceste lucruri reprezintă “chestiuni intime, private”.

Victor Ponta s-a născut pe 20 septembrie 1972. El are doi copii şi este căsătorit cu europarlamentarul PSD, Daciana Sârbu, fiica liderului senatorilor PSD, Ilie Sârbu.

Daniela Marinescu

NICIUN COMENTARIU