Avertizare meteo: Ploi pe arii extinse până vineri

Cod Galben de ploi abundente, începând din această seară, de la ora 23:00
foto: adevarul.ro

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o informare meteo de ploi valabilă în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali, de joi, de la ora 20.00, până vineri, la ora 08.00.

Astfel, potrivit meteorologilor, pe parcursul nopţii de joi spre vineri (19/20 septembrie) în Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali va ploua pe arii relativ extinse. Ploile vor fi moderate cantitativ, astfel că izolat se vor cumula 15…20 de litri/metru pătrat.

Vineri, vremea va fi răcoroasă în toată ţara. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul, nord-vestul şi centrul teritoriului, unde pe arii restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la munte, local în Oltenia şi Moldova şi, izolat, în restul teritoriului, mai ales în timpul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade Celsius, iar cele minime între 3 şi 13 grade Celsius, mai coborâte în depresiunile Carpaţilor Orientali, până la zero grade. Spre dimineaţă, cu totul izolat, vor fi condiţii de ceaţă.

R.M.

NICIUN COMENTARIU