Avertismentul lui Viktor Orban

Statele membre ale Uniunii Europene vor fi nevoite să se protejeze de „amenințarea” migrației în masă până vor ajunge la o poziție comună cu privire la această problemă, a declarat, luni, premierul ungar Viktor Orban, informează Reuters, citată de Agerpres.

În opinia sa, cotele de migranți propuse de Bruxelles nu sunt un ‘plan de acțiune european’ în condițiile în care frontierele trebuie protejate și fluxul de migranți oprit.

Viktor Orban le-a cerut tuturor partidelor parlamentare să sprijine eforturile guvernului înaintea unui vot asupra unei propuneri a partidului de guvernământ privind folosirea armatei pentru a proteja granițele Ungariei. Totodată, Orban a afirmat că Ungaria face cel mai natural lucru în legătură cu migrația ilegală: își protejează familia, informează MTI.

Frontierele noastre sunt amenințate, viața noastră bazată pe respectarea legilor… și întreaga Europă. Suntem invadați… Ungaria a fost un membru de onoare al marii familii europene timp de o mie de ani și este responsabiliatea sa istorică și morală să protejeze Europa. Atunci când Ungaria își protejează frontierele, ea protejează Europa. Ungaria luptă pe două fronturi, în timp ce protejează frontierele, trebuie de asemenea să lupte împotriva ‘politicii europene obtuze. Europa nu poate rezolva nemulțumirile întregii lumi, nu putem susține toate migranții economici

Viktor Orban
prim-mnistrul Ungariei

Ungaria este în dezacord cu Bruxelles, a identificat probleme și soluții diferite, și de asemenea consecințe diferite ale problemelor, a mai spus Orban. În condițiile în care Europa nu-și poate proteja frontierele externe, noi frontiere interne sunt închise una după alta, a adăugat Orban.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU