Avertismentul DIICOT pentru primăriile și firmele din România

Falși procurori DIICOT cer primarilor și unor firme date despre terminalele PayPoint

DIICOT_mascati_SZ 

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) lansează un apel pentru întărirea vigilenţei primarilor şi administratorilor de firme care deţin terminale de tip PayPoint (folosite pentru încasare plăţi facturi, rate, încărcare electronică cartele telefonice, transfer de bani), astfel încât să nu devină victime ale persoanelor care, dându-se drept procurori DIICOT, încearcă să obţină informaţii susceptibile a fi folosite pentru fraudarea societăţilor comerciale respective.

Recent, câţiva primari din judeţele Constanţa şi Tulcea au fost contactaţi telefonic de către o persoană care s-a dat drept procuror DIICOT şi a solicitat prin telefon, date despre toate societăţile comerciale ce deţin terminale PayPoint din raza primăriilor respective. În baza acestor informaţii obţinute, falsul procuror DIICOT a contactat administratorii societăţilor comerciale de la care a solicitat şi în unele cazuri a obţinut informaţii despre angajaţi, precum şi coduri de reîncărcare ale cartelelor de telefonie mobilă. Totodată, administratorii au fost îndrumaţi de falsul procuror să se prezinte la DIICOT cu toate datele şi documentele solicitate telefonic.

Conducerea DIICOT atenţionează că aceasta nu este o manieră de lucru proprie procurorilor şi atrage atenţia primarilor şi administratorilor societăţilor comerciale să nu ofere prin telefon informaţii de genul celor arătate, să verifice la unităţile DIICOT din zonele teritoriale aferente şi să anunţe imediat poliţia de pe raza teritorială despre astfel de situaţii.

NICIUN COMENTARIU