Aurescu: Ridicarea gardurilor – ”un gest mai degrabă autist şi inacceptabil”

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu, a afirmat sâmbătă că soluțiile pentru problema migrației trebuie găsite la sursă și că ridicarea de garduri ”este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil”.

Aurescu a făcut această declarație la București, în urma unei întâlniri cu omologul olandez Bert Koenders.

”În ceea ce priveşte migraţia, am reiterat necesitatea unei viziuni strategice la nivelul UE care să abordeze toate dimensiunile acestei problematici, mai ales să încercăm să găsim soluţii durabile pentru gestionarea la sursă în statele de origine a problemei migraţiei, pentru că este nevoie de a trata cauzele acestui fenomen şi nu doar simptomele pe care le vedem astăzi în Europa. I-am spus domnului ministru că, în opinia mea, ridicarea de garduri care să delimiteze Europa civilizată, între ghilimele, de restul Europei este un gest mai degrabă autist şi inacceptabil, în afara spiritului european. În schimb, România este frontiera externă a UE şi a NATO şi avem toată capacitatea de a apăra comunitatea de valori din care facem parte”, a afirmat Aurescu, citat de Mediafax.

Ministrul de Externe olandez a arătat că este important ca problema să fie rezolvată prin colaborare între ţările UE şi că trebuie văzut care sunt originile acestei crize.

Tiberiu Szabo

NICIUN COMENTARIU