ASF: 57 de funcții de conducere dispar din organigramă. Numărul de salariați rămâne la 597

Negrițoiu și-a propus reformarea și eficientizarea instituției

Misu Negritoiu_SZ

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat că noua organigramă, care intră în vigoare pe 1 octombrie, va prevedea 104 posturi de conducere – directori şi şefi serviciu, față de 161 de posturi în prezent. Numărul total de angajați va rămâne la 597. 

Pachetelele salariale vor fi ajustate potrivit noilor atribuţii, se arată într-un comunicat de presă al ASF. Angajările sunt strict limitate la funcţiile-cheie care se eliberează în această perioadă.

Conducerea afirmă că ”se va conecta în mod eficient sistemul de performanţă cu salarizarea”. Procesul de implementare a organigramei se va derula în baza legislaţiei muncii şi a contractului colectiv de muncă și va viza atribuţiile și cerințele fiecărei structuri organizatorice şi fiecărui post în parte.

Schema de salarii pentru membrii Consiliului ASF va fi aliniată la grila de salarii ASF, dar nu va depăşi nivelul actual.

Anul acesta, salariaţii ASF nu au primit prime de Paşte şi nici prime de vacanţă. Sistemul de prime va fi reanalizat, cel mai probabil în luna septembrie, în acelaşi timp cu reaşezarea salariilor pe metoda Hay Group, folosită în mediul bancar.

”Probabil în luna septembrie vom avea o estimare a impactului asupra numărului total de salariaţi şi asupra bugetului ASF. Toate acţiunile vor fi discutate mai întâi cu salariaţii şi vom face pe parcurs comunicările de rigoare”

Mişu Negriţoiu
Preşedintele ASF

La începutul lunii aprilie, Parlamentul a hotărât numirea lui Negriţoiu în funcţia de preşedinte al Autorităţii. El a fost director general al ING România până în vara anului 2012, iar ulterior a ocupat poziţia de preşedinte non-executiv.

La o lună de la preluarea mandatului, Negrițoiu a afirmat că ”sunt prea mulți șefi în ASF”.

Veniturile din ASF au intrat în atenția publică la începutul anului, după ce s-a făcut public faptul că fostul președinte Dan Radu Rușanu, a obținut, în ultimele două luni din 2013, un venit total brut (salarii + prime) de 72.000 de euro, iar vicepreședintele Daniel Dăianu – 68.000 de euro.

S.Z.

NICIUN COMENTARIU