10.2 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024 - 11:06
No menu items!

Armata SUA trimite un avion anti-submarin pentru exerciții comune cu Armata Română

spot_img

O aeronavă P-3C Orion aparținând Batalionului de Patrula 9 al Forțelor Navale ale SUA ajunge duminică, 11 octombrie, la Constanța, pentru trei zile de exerciții de luptă antisubmarin alături de Forțele Navale ale României, potrivit unui comunicat al Ambasaadei SUA.

Membrii Forțelor Navale ale Statelor Unite și României vor analiza și exersa tactici, tehnici și proceduri de strategie de luptă anti-submarin pentru a spori interoperabilitatea și capacitatea comună de a asigura securitatea și stabilitatea în Marea Neagră.

”Îmbunătățirea permanentă și exersarea strategiilor de lupta antisubmarin cu aliații NATO precum România este o prioritate pentru flota noastră și pentru Alianța Nord-Atlantică”, a declarat capitanul Bryan Durkee, comandant al Forței de Intervenție (CTF) 67, care coordonează aeronavele de patrulă maritimă în teatrele de operațiuni.

”Participarea aeronavelor noastre la antrenamente cu aliații din Marea Neagră și cu partenerii noștri este o misiune permanentă a Flotei a 6-a a SUA. Interacțiuni precum acestea sporesc cunoștințele profesionale ale tuturor celor implicați și le oferă acestora ocazia să împărtășească inovațiile tactice și practice și să faciliteze interoperabilitatea,” a adăugat Durkee.

Membrii Forțelor Navale ale României vor participa la un zbor demonstrativ al operațiunilor P-3C pe parcursul exersării strategiei de lupta antisubmarin în cadrul unui exercițiu complex care se desfășoară în Marea Neagră.

P-3C participă în mod constant la exerciții cu partenerii și aliații din regiunea Mării Negre. Cel mai recent, în luna iulie, o aeronavă P-3C Orion a participat la exercițiul de tactică antisubmarin Sea Shield, desfășurat de Forţele Navale Române.

Flota a 6-a a Forțelor Navale ale SUA din Europa/Africa, cu sediul de comandă la Napoli, in Italia, desfășoară o gamă largă de operațiuni navale, adesea comune sau întrunite în cooperare cu aliați și parteneri instituționali pentru a promova interesele naționale ale SUA și securitatea și stabilitatea în Europa și Africa, se mai arată în comunicatul citat.