27.000 de angajați ai MAI au ajutat populația din zonele afectate de viscol și ger

Peste 26.800 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost implicați în misiuni în sprijinul populației din zonele afectate de viscol și zăpezi. Reprezentanții MAI precizează că, marți după-amiază, nu sunt înregistrate situații care să pună în pericol viața oamenilor.

Astfel, oficialii MAI au precizat, într-un comunicat de presă remis marți după-amiază, că nu mai sunt înregistrate cazuri de persoane rămase blocate în trafic sau alte situații care să pună în pericol viața oamenilor. Totodată, Administrația Națională de Meteorologie nu a mai emis avertizări de ninsori și viscol pentru perioada următoare.

“În ultimele 48 de ore, au fost executate misiuni, atât pe timp de zi, cât și pe timpul nopții, în ajutorul a peste 1.100 de persoane pentru prevenirea unor situații de înzăpezire a acestora pe drumuri, iar pentru aproape 800 de persoane s-a acordat asistență medicală de urgență. În 28 de cazuri s-a acționat cu șenilate pentru preluarea pacienților din zonele greu accesibile și transportul acestora la unități medicale specializate, iar cu ajutorul elicopterelor MAI s-au executat 8 misiuni pentru transportul de urgență al unor persoane cu afecțiuni medicale”, se mai arată în comunicatul MAI.

În intervalul 16-19 ianuarie 2016, Poliția Rutieră a dat 29 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 84.000 lei,  administratorilor de drumuri și operatorilor economici pentru modul defectuos în care și-au îndeplinit obligațiile de deszăpezire.

În toată această perioadă, Ministerul Afacerilor Interne a colaborat permanent cu Ministerul Transporturilor în ceea ce privește măsurile de siguranță luate pe drumurile care prezentau risc pentru conducătorii auto, cât și cu Ministerul Energiei pentru situațiile în care rețelele de alimentare cu energie electrică au fost afectate. Ministerul Afacerilor Interne va acționa în continuare în sprijinul autorităților locale pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice și revenirea la starea de normalitate a activităților cotidiene. În condițiile meteorologice de ger puternic care se va manifesta începând din această seară, o atenție deosebită va fi acordată persoanelor fără adăpost și vulnerabile, acestea urmând a fi transportate și cazate pe timpul nopții în spațiile organizate de autoritățile publice locale“, mai arată reprezentanții MAI.

R.D.

foto: MAI/Facebook

NICIUN COMENTARIU