Angela Merkel, acuzată de lideri europeni de haos creat în Europa

Premierul Ungariei, Viktor Orban, şi preşedintele Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovici, au criticat vehement abordarea politică a cancelarului Germaniei, Angela Merkel, în criza imigranţilor, acuzând-o de „imperialism moral” şi făcând-o vinovată pentru „haosul” creat.

„Cel mai important lucru este să nu existe niciun imperialism moral”, a spus Viktor Orban, potrivit AFP, în landul german Bavaria, referindu-se la atitudinea cancelarului Angela Merkel. „Ungaria are dreptul democratic să aibă o abordare politică diferită în criza imigranţilor”, a spus Orban.

În aceeași ordine de idei, preşedintele Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovici, a susținut că Angela Merkel este responsabilă de actuala criză a refugiaţilor din Uniunea Europeană. „Doamna Merkel a chemat imigranţii, iar acum a tras frâna de mână spunând că Germania nu poate absorbi toţi imigranţii economici”, a spus Grabar-Kitarovici, potrivit cotidianului The Telegraph. „Doamna Merkel nu şi-a dat seama că tragerea bruscă a frânei de mână când sunt atât de multe maşini pe şosea ar crea haos… Acest lucru trebuie rezolvat acum”, a conchis liderul croat.

Emanuel Stan

NICIUN COMENTARIU