Ambasadorul român din Norvegia se va întâlni cu ministrul norvegian al Copiilor, în cazul Bodnariu

Ambasadorul României la Oslo se va întâlni cu familia Bodnariu în cursul zilei de marţi, iar miercuri, va avea o întrevedere cu ministrul norvegian al Copiilor, Egalităţii şi Incluziunii.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Suciu, a declarat că premierul Dacian Cioloş urmăreşte îndeaproape acest caz.

În cursul acestei zile va avea loc o întâlnire la Ambasada României din Oslo cu familia Bodnariu, cu ambasadorul nostru la Oslo, cu noul avocat desemnat din oficiu pentru a vedea care sunt pașii următori care trebuie făcuți pentru clarificarea acestei situații, iar această clarificare se cere imperios rezolvată (…) Mâine ambasadorul României la Oslo se va întâlni cu reprezentantul Ministerului norvegian al Copiilor, Egalității și Incluziunii. Această întâlnire a fost solicitată deja din noiembrie și salutăm faptul că, în sfârșit, partea norvegiană a acceptat acest demers și această întâlnire.

Dan Suciu, purtător de cuvânt Guvern

 Repreyentantul Guvernului a adăugat că autorităţile române înţeleg că omologii din Norvegia au deschis o anchetă şi respectă procedurile şi legile din această ţară, dar avocatul împreună cu familia Bodnariu vor vedea care sunt paşii pe care trebuie să îi facă familia care îşi susţine nevinovăţia.

Familia Bodnariu, tatăl român şi mama norvegiancă, a fost acuzată de Protecţia Copilului din Norvegia că face abuzuri asupra celor 5 copii, pe care i-a dat pentru îngrijire altor familii, până la clarificarea situaţiei. Ancheta din Norvegia este secretă, părinţii având dreptul să îşi vadă copiii doar o dată pe săptămână.

S. Marinescu

NICIUN COMENTARIU