Alertă meteo: ploi abundente în aproape toată țara până marți

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă o informare meteorologică privind cantități importante de precipitații în regiunile vestice, nordice și centrale, începând de sâmbătă seara, de la ora 23.00, până marți dimineață, la ora 9.00.

În intervalul menționat, în regiunile vestice, nordice și centrale, temporar vor fi mai ales ploi, iar în zona montană înaltă se vor semnala precipitații mixte, au precizat meteorologii.

Potrivit speciaiștilor, în Maramureș, în cea mai mare parte a Crișanei, în nordul Transilvaniei, în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali precipitațiile vor cădea aproape continuu, iar cantitățile de apă ce se vor cumula pe durata întregului interval, vor fi local de 25 – 30 de litri/metrul pătrat și, pe arii restrânse, de 40- 50 de litri/metrul pătrat.

Vântul va prezenta intensificări temporare îndeosebi la munte și în regiunile vestice, cu viteze mai mari în cursul nopții de luni spre marți (11/12 ianuarie), când în zonele montane va sufla puternic.

R.D.

NICIUN COMENTARIU