ALERTĂ METEO. Cod portocaliu de CANICULĂ joi. Cod galben, extins în weekend

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod portocaliu de caniculă, valabilă joi pentru şase judeţe din vestul ţării, avertizând că se vor înregistra 39 de grade Celsius. În plus, o avertizare Cod galben de caniculă  emisă în cursul zilei de joi pentru judeţe din sudul Moldovei şi Muntenia ar urma să fie valabilă în zilele de sâmbătă şi duminică, a declarat, Elena Mateescu, director executiv al ANM, într-o conferinţă de presă.

Joi, a intrat în vigoare o atenţionare Cod portocaliu de caniculă pentru şase judeţe din vestul ţării, respectiv Bihor, Arad, Timiş, Caraş Severin, Mehedinţi şi Dolj.

Meteorologii avertizează că valul de căldură se va intensifica joi şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării.

Astfel, în zonele joase de relief din vest şi local din centru şi sud, vremea va fi caniculară, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul de 80 de unităţi.

Minimele nocturne nu vor coborî, în general, sub 20 de grade C, iar în Dealurile de Vest vor fi de 24-25 de grade C.

În judeţele Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Timiş, Arad şi Bihor disconfortul termic va fi accentuat şi se vor înregistra temperaturi maxime cuprinse între 37 şi 39 de grade C.

Totodată, meteorologii au emis pentru alte judeţe, joi, Cod galben de caniculă. Astfel, în Maramureş, în nordul Crişanei, în cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul şi estul Olteniei şi în sud-vestul Munteniei, disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa în general între 35 – 37 de grade C.

Pe de altă parte, în weekend, meteorologii prognozează o răcire accentuată a vremii în jumătatea de vest a ţării, unde temperaturile vor scădea şi cu 10 grade faţă de cele înregistrate în aceste zile, iar termometrele nu vor depăşi, pe timpul zilei, 24 grade C.

NICIUN COMENTARIU