Afacerist controversat, despre probele fabricate la DNA Ploiești: “Dacă Negulescu ia o maimuță, îi taie coada și o duce la Tribunal, primește mandat”

Răzvan Alexe – principalul martor al DNA în dosarul de șantaj deschis în urma înregistrărilor realizate de fostul deputat Vlad Cosma și prezentate în premieră, duminică seara, la emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3, a fost audiat, luni, la sediul central al DNA, din Capitală. La ieșirea din sediul DNA, Alexe l-a acuzat pe procurorul Mircea Negulescu, supranumit “Portocală”, exclus recent din magistratură – că obișnuia să pună presiune pe martori și pe inculpați pentru ca aceștia să formuleze denunțuri. 

“Am fost chemat pentru a da o declarație în dosarul lui Vlad Cosma. Domnul Negulescu m-a presat și pe mine, ca pe domnul Cosma. Să fac denunțuri împotriva lui Sebastian Ghiță, a familiei Cosma, s-a dorit foarte mult arestarea lui Mircea Cosma, din aprilie 2013, când acesta a devenit vicepreședintele PSD. În 2013, în Ploiești era o vorbă: dacă Mircea Negulescu ia o maimuță, îi taie coada și o duce la Tribunal, primește mandat de arestare. Eu am fost prima maimuță pe care au dus-o să o aresteze. A spus așa: <<Dragilor, s-au copt cozonacii. Dacă nu vreți la arest, la hotel în Câmpina, dați drumul la denunțuri>>. Nu am făcut denunțuri la adresa lui Sebastian Ghiță, am dat declarații care au fost interpretate de Negulescu.”, a spus Răzvan Alexe.

Potrivit familiei Cosma, Răzvan Alexe este cel care face mărturiile prezentate de DNA, luni dimineața, într-un comunicat de presă privind dosarul de șantaj și considerate probe în cauză. 

De altfel, Alexe a fost audiat și vineri, la DNA Ploiești în dosarul de șantaj despre care șeful DNA Ploiești, procurorul Lucian Onea anunța luni, într-o conferință de presă, că ar fi fost deschis încă din luna noiembrie a anului trecut. 

În paralel, fostul deputat Vlad Cosma a depus la Parchetul General o plângere penală împotriva a patru procurori ai DNA Ploieşti, printre care Lucian Onea şi Mircea Negulescu, acuzându-i de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă sau abuz în serviciu.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului General, plângerea a fost depusă vineri de către de către Vlad Cosma împotriva procurorilor Giluela Diaconu, Alfred Savu, Lucian Onea şi Mircea Negulescu, ultimul fiind recent exclus din magistratură.

Fostul deputat îi acuză pe procurori de compromiterea intereselor justiţiei, cercetare abuzivă, represiune nedreaptă, abuz în serviciu şi constituirea de grup infracţional organizat.

În urma plângerii depuse de Vlad Cosma, luni a fost înregistrat un dosar pe rolul Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului General.

NICIUN COMENTARIU