ACEA: Piața auto din România a crescut cu 25% în primele nouă luni. Media UE este de +6%

Dacia a ajuns la o cotă de aproape 3% în Europa

auto fabrica

Piața autoturismelor noi din România a ajuns în primele nouă luni ale acestui an la 51.564 de unități, înregistrțnd o creștere anuală de 25,5%, al patrulea ritm de creștere din Uniunea Europeană, potrivit datelor publicate de Asociația Constructorilor Europeni de Automobile.

Cel mai mare indice de creștere l-a înregistrat Portugalia, cu peste 35%. În total, în UE, s-au înregistrat 9,57 de milioane de autoturisme noi, în creștere cu 6,1%. Cea mai mare piață este Germania, cu 2,28 de milioane de autoturisme noi.

În luna septembrie, România a înregistrat 5.561 de autoturisme noi vândute, în creștere anuală cu 23,8%. În general, raportările producătorilor și importatorilor sunt mai mari față de înmatriculările înregistrate de Ministerul de Interne, pentru că multe autoturisme sunt re-exportate din România.

Cei mai mari producători sunt Grupul Volkswagan, cu 2,41 de milioane de unități, PSA Peugeot Citroen, cu 1,04 milioane, și Grupul Renault, cu 0,92 milioane. Sub brandul Dacia, s-au vândut 273.743 unități, în creștere anuală cu 29%. Dacia a ajuns la o cotă de piață de 2,9%.

acea

 V.B.

NICIUN COMENTARIU