11.4 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 8:49
No menu items!

8 sfaturi de care trebuie să ținem cont când mergem la plajă

spot_img

8 sfaturi de care trebuie să ținem cont când mergem la plajă

Nu îţi păta tenul
Cea mai bună metodă preventivă este folosirea unui factor de protecţie solară cât mai ridicat (SPF de cel puţin 30) şi eficient împotriva razelor UVA. Dacă este deja prea târziu, vitamina C şi siliciul, dar şi extractele din plante, cum ar fi feniculul de mare şi coada şoricelului, cu proprietăţi depigmentante şi iluminatoare, te ajută să ţii sub control excesul de melanină.

Fără luciu inestetic
Există formule pe care nu doar le vei adora de la prima aplicare pentru efectul matifiant de durată, dar îţi vor demonstra şi că apa termală din compoziţie este cu adevărat calmantă, fortifiantă şi regenerantă.

Fără urmele albe
Pelicula albicioasă a loţiunilor cu filtre fizice (cum este dioxidul de titaniu) are acum alternative excelente. Filtrele chimice (Tinosorb, Mexoryl, Oxibenzona, Helioplex, etc) au beneficii suplimentare la capitolul imagine şi te protejează eficient fără să îţi acopere nuanţa caramel a pielii.

Fii generoasă cu aplicarea
Dermatologii recomandă două miligrame de produs pentru fiecare doi centimetri ai corpului. De exemplu, pe faţă, dacă ai de-a face cu o loţiune la tub, este bine să aplici o cantitate de lungimea unui deget, iar dacă produsul are atomizor, trebuie să foloseşti cam şapte dozări. Dacă foloseşti un spray pentru corp, trebuie să pulverizezi de şase ori antebraţul.

Ţine cont de permisiunea SPF-ului
Cu cât numărulș SPF-ului este mai mare, cu atât mai bine. Majoritatea persoanelor cu pielea deschisă la culoare pot tolera cam zece minute de expunere la ultraviolete. Multiplică cele 10 minute cu un SPF de 15 şi obţii două ore şi jumătate de protecţie (150 minute). Dacă ai pielea mai închisă la culoare, perioada se extinde, însă regula reaplicării produsului rămâne în vigoare.

Foloseşte un stick pentru zone sensibile
Pielea din jurul ochilor şi buzele este mult mai fină şi are nevoie de intervenţie specială. Caută produse speciale, cu filtre solare delicate, care au o toleranţă maximă.

Nu uita de păr
Soarele, nisipul, clorul din piscine îţi pot degrada şi decolora părul. Ai grijă să aplici constant şi un spray cu ecran UV special pentru păr.

Nu te expune la solar
Cabinele bronzante te expun la de cinci ori mai multe radiaţii UVA decât o întreagă zi petrecută la soare, într-o zonă mediteraneană. Mai mult, bronzul obţinut la solar nu are beneficiile expunerii la soare şi creşte considerabil riscul cancerului de piele.  Deci, nu îți „pregăti” pielea pentru vară la solar!

 

 C.I.