75 de milioane de oameni vor fi afectați de un viscol de proportii istorice, în SUA

Zeci de milioane de americani așteaptă un viscol de proporții istorice. Meteorologii avertizează că întreaga Coastă de Est va avea de suferit din pricina unor căderi masive de zăpadă, așteptate în cursul zilei de vineri, în timp ce viteza vântului va ajunge la aproape 100 de kilometri pe oră. 75 de milioane de oameni se află în calea furtunii de zăpadă.

Două dintre cele mai mari orașe americane, Washington și New York, ar putea fi complet paralizate de viscol. Autoritățile au avertizat că, în unele zone, prima ninsoare importantă va aduce un strat de zăpadă de peste jumătate de metru.

Potrivit CNN, avertismentele i-au speriat pe localnici care au golit rafturile magazinelor din dorința de a-și face provizii de alimente și de apă. În unele locuri, cumpărătorii au stat și 45 de minute la coadă, fără să crâcnească.

În plus, peste 3.000 de zboruri au fost anulate pentru vineri și sâmbătă. Numărul lor ar putea crește însă, așa că pasagerii au fost sfătuiți să-și facă planuri de rezervă dacă trebuie neapărat să călătorească în aceste zile.

R.D.

NICIUN COMENTARIU