16.7 C
București
joi, 28 martie 2024 - 19:50
No menu items!

2000 de școli din Europa vor folosi o bază comună de lecții digitale

spot_img

Sistemul educațional bazat pe eLearning nu are bariere. O demonstrează proiectul european de cercetare Open Discovery Space care oferă acces integrat la resursele educaționale digitale. Proiectul va fi implementat pe parcursul a 3 ani in 2000 de școli din Europa.

SIVECO România, furnizor internațional de soluții de eLearning, va oferi resurse educaționale școlilor participante.

„Este o provocare pentru noi să facem parte din acest proiect de care vor beneficia 10.000 profesori și 40.000 elevi cu vârste cuprinse între 6-17 ani. Vom valorifica experiența internațională pe care o avem în livrarea de conținut educațional și suntem siguri că beneficiarii vor fi mulțumiți. Proiectul va îmbunătăți practicile profesorilor în toate domeniile lor de activitate, îmbinând abilitățile de IC&T cu inovații în pedagogie, curriculum și organizarea scolii. Open Discovery Space va stimula cererea pentru resurse de eLearning inovatoare și va consolida integrarea europeana prin aducerea laolaltă a diferitelor culturi„, a declarat Monica Florea, director departament Research&Development în cadrul SIVECO România.

Cele 2000 de școli pilot vor fi selectate și integrate în activitățile proiectului pe baza maturității inovației și a interesului lor în gândirea orientată spre evoluție și a experienței în eLearning. Astfel, în prima faza vor fi implicate 100 scoli cu experiență în eLearning (scoli eMature). În faza a doua, vor participa la testele pilot 500 de scoli suplimentare, pe parcursul a 9 luni. În faza a treia vor fi implicate în cadrul activităților de validare la scara largă 1400 scoli suplimentare, pe parcursul a 9 luni.

Proiectul folosește o bază de resurse educaționale și se va extinde prin contribuția conținutului educațional generat de către comunitățile de profesori ale proiectului.

Portalul Open Discovery Space va agrega resurse de conținut deja existente și de asemenea va fi conectat la câteva portaluri educaționale regionale, nationale sau cu acoperire tematică. Conținutul se va adresa învățământului primar și gimnazial, unei varietati de subiecte curiculare: științe, matematică, arte, IC&T, studii sociale, limbi străine.

La finalizarea proiectului, profesorii vor fi pregătiți să devină lideri de inovație în instituțiile în care predau.

Alături de SIVECO România, parteneri in proiectul Open Discovery Space sunt firme din aproximativ toate țările europene (de ex. Intrasoft International SA Luxembourg, Ellinogermaniki Agoci Scholi Panagea Savva AE Grecia, Universiteit Twente Olanda, JYVASKYLAN YLIOPISTO Finlanda, etc.).