14.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 16:54
No menu items!

„Otrava din mâncare”. Milioane de români consumă zilnic alimente ieftine și de calitate inferioară

spot_img

Lapte cu antibiotice, dulciuri care produc ADHD, mezeluri cu soia și hormoni, brânză fără lapte

 

mezeluri_ieftine

Echipa de la Observatorul Antenei 1 demarează din 2 iunie o campanie de informare asupra alimentației nesănătoase trăgând, astfel un semnal de alarmă față de ceea ce consumă zilnic românii, respectiv alimente cu ingrediente ce afectează încet, dar sigur, sănătatea – lapte cu antibiotice, dulciuri care produc ADHD, mezeluri cu soia și hormoni, brânză fără lapte.  

„Otrava din mâncare” este titlul campaniei care va conține cinci material video zilnice, începând de luni, 2 iunie. Este semnalul alarmă pe care Antena 1 și Observator îl trage prin acestă ancheta.

Otrava din mancare

Este dezastru în industria alimentară din România. O spun medici, consumatori, autorităţi şi producători. E timpul să se ia măsuri. Mâncăm numai mizerii ieftine care ne îmbolnăvesc încet, dar sigur. Este chiar concluzia specialiştilor. Peste jumătate din populaţia României se confruntă cu supraponderea şi obezitatea, afecţiuni care declanşează alte boli metabolice precum diabetul zaharat, hipertensiune arterială, steatoză hepatică sau dislipidemii, conform unui studiu Omnibus, efectuat pentru Ponderas. Printre cauzele principale se numără ALIMENTAŢIA NESĂNĂTOASĂ. Românii sunt prea săraci să se hrănească sănătos. Aşa că producătorii s-au adaptat cererii: mâncare ieftină. Iar ca să scoată un preţ bun care generează volume mari de vânzări comercianţii apelează la tot felul de practici neortodoxe. Mai exact: înlocuiesc carnea din mezeluri cu soia, îndoapă animalele de antibiotice şi hormoni stimulatori de creştere, pun tot soiul de aditivi nocivi în dulciuri, stimulează legumele şi fructele cu pesticide, nu-şi verifică produsele în laborator şi ajung la raft cu urme de aflatoxină şi alte otrăvuri.

Observator/Antena 1

Campania este realizată cu sprijinul – Asociaţia Patronală Română din Industria Laptelui, Laboratorul Larex, Institutul de Bioresurse Alimentare, Autoritatea Naţioanlă pentru Protecţia Consumatorului, Autoritatea Naţioanlă Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Andi Topală