7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 4:25
No menu items!

„Menajerele” de lux ale CNADNR. Mircea Pop „mătură” pe curățenie 400.000 de euro din bugetul public FOTOGALERIE

spot_img

Palatul CFRInterimarulMircea Pop a găsit încă o formă de „drenare” a banilor din bugetul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România pentru clientela politică angajată la cabinetele demnitarilor din Ministerul Transporturilor.

Conducerea CNADNR aruncă sute de mii de euro, pe curăţenie, pază şi mentenanța ascensoarelor, firmei care se ocupă de întreţinerea Palatului CFR, clădire unde se află Ministerul Transporturilor şi mai multe companii din subordine.

Surprinzător, Grupul de Exploatare Întreţinere (GEI), firma care administrează Palatul CFR, deţine exclusivitate pe contractele de curăţenie de unde încasează milioane de euro anual de la companiile care îşi desfăşoară activitatea în clădirea de lângă Gara de Nord.

Potrivit portalului e-licitatie.ro, site-ul oficial al Sistemului Electronic de Achiziții Publice (SEAP), la sfârşitul lunii trecute, oficialii CNADNR au parafat un act adiţional la contractul de curăţenie cu Grupul de Exploatare Întreţinere, în valoare de aproximativ 1,8 milioane de lei. Procedura s-a derulat prin negociere fără anunţ de participare  pe motiv ca serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate.

Surse guvernamentale au declarat pentru Sursa Zilei că „aceste contracte sunt o formă de colectare a banilor care sunt alocaţi cabinetelor demnitarilor din Ministerul Transporturilor. La cabinetele deminitarilor îşi duc veacul zeci de angajaţi care beneficiază de  şoferi, maşini şi alte deconturi. Sute de mii de euro, de la bugetul de stat, se cheltuiesc anual de către consilierii demnitarilor. Grup Exploatare Întreţinere este în subordinea Ministerului Transporturilor”.

Practic, prin aceste contracte de milioane de euro, firma care administrează clădirea Palatului CFR are grijă să nu le lipsească nimic demnitarilor şi consilierilor acestora. Sub pretextul că prestează servicii de curăţenie, reparare şi de întreţinere a instalaţiilor de construcţii, întreţinerea ascensoarelor şi pază, Grup Exploatare Întreţinere taxează companiile din Ministerul Transporturilor cu sute de mii de euro

Surse guvernamentale

Grupurile sanitare ale CNADNR arată jalnic

CNADNR plătește chirie de lux

Compania Națională de Autostrăzi își desfășoară activitatea pe o suprafață de nici 10.000 mp.

CNADNR are birouri la etajele 7,8 si 11, nu este hârtie la toalete, toate wc-urile arată într-o stare jalnică… trebuie să înțelegem foarte clar că, dacă pentru o clădire de birouri s-ar plăti într-o zonă decentă din București 7-8 euro/lună/mp, CNADNR este forțată să plătească 20-25 euro/lună/mp, pentru niște servicii inexistente, fără să adăugăm faptul că, aceste companii din subordinea MT au spații de birouri și terenuri suficiente, inclusiv în București pentru a-și desfășura activitatea, dar sunt forțate să rămână dependente de conducerea politică a ministerului, care le poate „sugera” atitudini și politici nu întotdeauna conforme unui mediu concurențial

Surse guvernamentale

Grup sanitar de la etajul unde se află CNADNR

Alexandru Maghiar