10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024 - 2:47
No menu items!

„Locotenentul” Elenei Udrea, deputatul Florin Popescu, audiat la DNA. Este anchetat pentru mită electorală și se cere arestarea UPDATE

spot_img

Florin Popescu_SZ

Deputatul Florin Popescu, fost membru PDL, acum afiliat la PMP, apropiat și susținător al Elenei Udrea, este audiat de procurori la DNA. El a sosit în jurul orei 11.30 și a părăsit sediul DNA după aproximativ două ore.

Florin Popescu este urmărit penal pentru folosirea influenței sau autorității, ca membru în PDL, pentru obținerea de foloase necuvenite. Fapta ar fi fost comisă pe când era președinte al PDL Dâmbovița.

Potrivit procurorilor, în anul 2012, Florin Popescu i-a cerut administratorului unor societăți comerciale (denunțător în cauză) 60 sau 70 de tone de pui (grill), cu o valoare de peste 400.000 lei, pentru a o distribui alegătorilor în campania electorală din luna iunie 2012. Pentru a ascunde fapta de corupție, omul de afaceri respectiv a livrat produsele în pungi neinscripționate, dintr-un spațiu de depozitare închiriat și folosit de o societate comercială care nu îi aparținea. Detaliile privind livrarea, transportul și locurile de descărcare a produselor au fost stabilite de Popescu cu o persoană, auditor financiar și cenzor la una din firmele omului de afaceri denunțător, la cererea acestuia din urmă.

Procurorii DNA cer arestarea deputatului Florin Popescu. În acest sens, ei au transmis solicitarea procurorului general pentru ca acesta să o înainteze Camerei Deputaților.

Popescu_Udrea_SZ