18.9 C
București
joi, 28 martie 2024 - 14:23
No menu items!

„Litoral 2013” – operațiunea de amploare a Ministerului de Interne a început astăzi

spot_img

Operațiunea „Litoral 2013” a demarat la 1 iulieMisiunea „Litoral 2013” organizată de Ministerul Afacerilor Interne a demarat, luni, prin mobilizarea a peste 1.200 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne – poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti de frontieră –vor asigura dispozitivul de ordine și siguranță publică de pe litoralul românesc.

Secretarul de stat Anghel Andreescu a efectuat, duminică, o vizită de lucru la structurile MAI din județul Constanța, la finalul acesteia conducând instructajul celor 90 de polițiști detașați de la inspectoratele judeţene de poliţie din ţară pentru misiunea „Litoral 2013”. În cadrul întâlnirii cu polițiștii, generalul Andreescu a atenționat asupra ținutei, comportamentului și relaționării cu cetățenii, subliniind că, în această perioadă de detașare, limitată de timp, fiecare va trebui să-și facă datoria așa cum trebuie.

Generalul Anghel Andreescu, la IPJ ConstanțaOperaţiunea „Litoral 2013” va beneficia de sprijinul acordat de către unităţile teritoriale de poliţie, altele decât IPJ Constanţa, astfel: în perioada 1 iulie – 1 septembrie, pe durata de câte 30 de zile, două contingente formate din 90 de poliţişti vor fi  detaşate în staţiunile de la Marea Neagră – 57 poliţişti de ordine publică, 20 ofiţeri şi agenţi de poliţie specializaţi în investigaţii criminale şi 13 specialişti criminalişti vor acţiona alături de colegii lor constănţeni.

Generalul Andreescu inspectează logistica IPJ Constanța pentru opreașiunea „Litoral 2013”

Vor fi prezenți, de asemenea, specialiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Constanţa, care, împreună cu celelalte instituţii abilitate, vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale, protecţia drepturilor de proprietate intelectuală, respectarea disciplinei în construcţii, precum şi pentru prevenirea şi combaterea fraudelor vamale.

Conform planului de acţiune, poliţiştii de frontieră vor fi pregătiţi pentru realizarea unor intervenţii de salvare pe mare, acestea completând misiunile specifice pe care Garda de Coastă le desfăşoară pentru supravegherea frontierei.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor asigura monitorizarea şi fluidizarea traficului rutier, aceştia urmând a organiza şi desfăşura acţiuni preventive contra vitezomanilor. La nevoie, poliţiştii rutieri vor fi sprijiniţi și de elicopterele Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Totodată, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a mobilizat peste 350 de pompieri salvatori din cadrul ISU Constanţa, aceştia fiind pregătiţi să intervină atât pentru stingerea incendiilor, cât şi pentru descarcerarea ori acordarea de ajutor medical de urgenţă.