12.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 10:02
No menu items!

„Fauna” de la Cotroceni. „Beizadeaua” unui consilier, prietenă cu personaje colorate, cercetate în dosare penale

spot_img

Kohalmi_Udrea

Traian Băsescu și-a reluat acuzațiile de corupție la adresa unor lideri politici, dar și cele de susținere, culmea, a libertății presei, erijindu-se chiar în apărătorul jurnaliștilor. Ca de obicei, Băsescu nu vede bârna din propria ogradă. Și ce mai bârnă! Pentru că președintelui îi plac ghicitorile, iată una interesantă: Stă în preajma președintelui, locuiește ilegal într-o casă de la stat, fiica ei stă la masă, pe rând, când cu Traian Băsescu și familia, când cu interlopii, e discipol al luptei împotriva presei”. Deci, ghici ghicitoarea mea, cine este doamna?

Doamna este prietena Elenei Udrea, Luminița Doina Szabo Kohalmi, căreia „blonda de la Cotroceni” i-a găsit un loc de muncă liniștit la Administrația Prezidențială, după ce au lucrat și au făcut afaceri împreună. Dar au și petrecut împreună – nunți, petreceri, vacanțe.

Recent, fiica doamnei consilier prezidențial, Ioana Kohalmi,  și-a prezentat prietenii pe Facebook, de la Băsescu și Udrea, până la niște domni luați cu cătușele la mâini de către polițiști în dosare instrumentate de DNA si DIICOT.

Kohalmi Ioana_Udrea

Așadar, Ioana Kohalmi apare în brațele Elenei Udrea, ale lui Traian Băsescu, ale avocatului Daniel Trandafirescu, arestat în cazul lui Nan Gusan, în brațele lui Răzvan Alexe, arestat în „Rețeaua Păvăleanu”.

De la Ziua Libertăţii Presei de anul trecut, Traian Băsescu se dă apărătorul presei, lansând chiar un mesaj public de solidaritate cu breasla jurnaliștilor.

Kohalmi_Basescu

Cu toate acestea, deşi declaraţiile Preşedintelui spun una, în ultimii ani, la Cotroceni, s-a construit o ampla strategie de luptă împotriva libertăţii presei, evident, pentru protejarea „interesului naţional”. În acel moment a poposit la Cotroceni și Luminiţa Doina Szabo Kohalmi. Adică exact la departamentul Siguranţă naţională.

Luminiţa Kohalmi şi-a început ascensiunea politică în calitate de asociată (în SC Oxygene SRL din Alba Iulia) a soţiei fostului ministru al apărării naţionale, liberalul Teodor Atanasiu. Kohalmi_Atanasiu

În 2005 a ajuns la minister în calitate de consilier de imagine și mai apoi director al Direcţiei de Relaţii Publice din MapN. Kohalmi i-a supravieţuit în minister liberalului şi sub Frunzăverde, Meleşcanu, Stănişoară și Gabriel Oprea.

În mai 2010, Luminiţa Kohalmi a devenit consilier personal al ministrului turismului şi dezvoltării regionale, Elena Udrea. Și de aici încep să devină și mai interesante lucrurile. În primul rând că activitatea lui Kohalmi se află în strânsă legătură cu proiectul (eşuat) Romania Online. „Site-ul de 15 milioane de euro”, aşa cum a fost denumit. Şi, pentru ca un proiect de anvergură nu vine niciodată singur, tot în 2010, prin soţul său (Iosif Szabo Kohalmi), doamna consilier personal preia de la Romtelecom o staţiune de patru stele administrată anterior de MApN (o simplă coincidenţă, desigur). Adică exact stațiunea modernizată cu bani de la stat unde se refăceau militarii români întorși din teatrele de operațiuni.

În prezent, Kohalmi ocupă funcţia de consilier personal la cabinetul consilierului prezidenţial pentru probleme de securitate naţională, Iulian Fota.

Kohalmi şi-a desăvârşit studiile în 2008, obţinând titlul de doctor al Universităţii Naţionale de Apărare «Carol I» cu o teză în domeniul Securitate şi apărare/Comunicare strategică. Teza de doctorat a fost elaborată sub îndrumarea profesorului univ. dr. gl. bg. (r) Lucian Culda care a publicat o serie de studii referitoare la pericolul reprezentat de presă direct (prin«dezinformare şi manipulare») sau indirect (prin preluarea şi accentuarea, ca vectori de comunicare, a «ameninţărilor atipice»).

Kohalmi_fiica

Așadar, când „fauna” de la Palatul Cotroceni este atât de generoasă, te mai și întrebi de unde siguranța și convingerea cu care pare să rostească șeful suprem acuzații sau susțineri. Și nu mai înțelegem un lucru – SRI doarme? I-a prezentat președintelui Republicii vulnerabilitățile ședințelor foto cu prieteni ai unor infractori?  Sau când e vorba de blonde nu mai contează?

Jeni Stănciulescu