12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 14:15
No menu items!

„Creierul” contractelor „Microsoft-EADS” face afaceri chiar lângă DNA. FOTOGALERIE

spot_img

Claudiu Florică este proprietarul unei clădiri de birouri aflată vizavi de DNA

Florica_Claudiu

Principalul personaj din „Afacerea Microsoft-EADS”, Claudiu Florică, „eminența cenușie” a contractelor de informatizare a României, este, prin firma sa, proprietarul clădirii de birouri din fața sediului Direcției Naționale Anticorupție.

Imobilul aflat vizavi de DNA, denumit „Stirbei Center”, este deținut în acte, potrivit unor documente oficiale intrate în posesia Sursa Zilei, de societatea comercială Luxoffice Center SRL, în care asociați sunt un offshore din Cipru, Lisaos Ventures Limited, și Claudiu-Ionuț Florică. Firma cipriotă apare, la un moment dat și în structura societății DIM Soft SRL, unul dintre subcontractorii companiei Fujitsu Siemens, reprezentată de Claudiu Florică, în relația comercială cu mai multe ministere din România.

Inițial, proprietarul clădirii Stirbei Center era firma Litexco Romania (denumire schimbată, printr-o fuziune, din Litexco Group Romania). Ulterior, aceasta și-a schimbat denumirea în Luxoffice Center SRL. Cert este că, omul de afaceri Claudiu Florică a deținut clădirea de birouri, vizavi de DNA, pe toată durata anchetei derulate de procurori în privința contractului „EADS-Microsoft”.

Săptămâna trecută, Claudiu Florică a fost surprins de fotoreporterul Sursa Zilei chiar când intra în imobilul care îi aparține, după cum se poate vedea în galeria foto. De menționat că Florică a ajuns la clădirea de birouri cu autoturismul Porsche, surprins în imagini.

Astfel, ani de zile, de când durează ancheta procurorilor, Claudiu Florică putea lesne să observe de la ferestrele clădirii sale tot ce mișca la DNA – cine intră, cine iese, cine este audiat, în special în dosarul „Microsoft-EADS”.

CITEȘTE ȘI

Zeci de VIP-uri se regăsesc în denunţul foileton, finalizat, în luna septembrie, de Claudiu Florică

Marilena Nedelcu
Andi Topală