22.8 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 14:44
No menu items!

Ștefan Gheorghiu, CEO Impact SA, și-a dat demisia

spot_img
Stefan Gheorghiu, CEO Impact SA, si-a dat demisia
foto: economica.net

Ștefan Gheorghiu Milicin și-a dat demisia, marți seara, din funcția de director general al dezvoltatorului imobiliar Impact.

Gestul acestuia era previzibil, în contextul în care noul acționar semnificativ al Impact SA, Gheorghe Laciu (patronul angroului Doraly) încearcă să-și impună oamenii în companie și să controleze Consiliul de Administratie (CA). De altfel, la ultima ședință a CA, la scurt timp după ce Laciu devenise actionar cu 23%, lui Gheorghiu i-a fost refuzat programul de dezvoltare pentru companie. Deși în ședința de CA, Gheorghiu a primit cele mai multe voturi pentru a rămâne pe funcție, acesta a ales în cele din urmă să-și dea demisia.

După plecarea de la Impact, Gheorghiu va ocupa funcția de global head of real estate în cadrul companiei GfK (lider mondial în cercetarea de piață),responsabil pentru toate aspectele ce țin de domeniul real estate din aproximativ 100 de țări.

Impactul schimbărilor

La sfârșitul lunii aprilie, Dan Ioan Popp, Valentin Ionescu, Vlad Neacșu și Dimitris Sophocleos au fost înlocuiți din Consiliul de Administratie al companiei Impact SA. În prezent, cel mai mare acționar al companiei și președinte al Consiliului de Administratie este Gheorghe Iaciu, cu un pachet de 23,22% din activele companiei.

Popp este unul dintre fondatorii companiei și a ocupat, la fel ca Sophocleos, funcția de președinte al Consiliului de Administratie al Impact Developer.

Dan Ioan Popp a fost unul dintre fondatorii Impact Developer, alături de Carmen Daniela Săndulescu. Popp a deținut, de la înființarea companiei și până îm aprilie 2012,  funcția de președinte al Consiliului de Administrație.

Schimbările în conducerea Impact au venit pe fondul rezultatelor financiare slabe si al pierderilor înregistrate de companie în anii 2010 și 2011, când au cumulat aproape 40 de milioane de lei.

Ștefan Tănăsescu