24.7 C
București
marți, 16 aprilie 2024 - 22:33
No menu items!

Șopronul din „aur” al primarului sectorului 6, Rareș Mănescu

spot_img

Primăria Sectorului 6 risipește sute de mii de euro, bani de la bugetul local, pe consultanță, studii de prefezabilitate, proiecte, achiziții imobile și construcția unui șopron

rares_manescu

Pentru protecția mediului, primarul Rareș Mănescu a alocat doar 140.000 de euro. La capitolul alte cheltuieli, Primăria Sectorului 6 a strecurat și finanțarea unui depozit tip șopron construit cu aproape 78.000 de euro.

După ce a umplut sectorul 6 de bănci amplasate pe bulevarde, primarul sectorului 6, Rareș Mănescu aruncă banii cetățenilor pe diverse studii, achiziții și dezvoltare urbană. Consiliul Local al Sectorului 6 sifonează milioane de euro către firmele apropiate de Primăria sectorului 6 prin diverse contracte pentru elaborarea unor studii și proiecte prvind refacerea sistemului rutier pentru zeci de străzi și intrări de pe raza Sectorului 6.

Potrivit proiectului de hotărâre privind aprobarea rectificării bugetului consolidat de venituri şi cheltuieli al sectorului 6, din ședința consiliului local din data de 21 octombrie, la anexa „Alte cheltuieli de investiții finanțate de la bugetul local”, cheltuielile totale pentru elaborarea studiilor de prefezabilitate, a studiilor de fezabilitate, proiectelor și altor studii aferente refacerii sistemului rutier a 43 de străduțe și intrări, se ridică la aproximativ 2,8 milioane de lei.

Din cei aproximativ 650.000 de euro pentru studiile de fezabilitate, hârtii care expiră în doi ani, consilierii sectorului 6 cheltuiesc aproape 35.000 de euro cu reactualizarea unor documentații privind anumite parcări și trotuare.

La capitolul dotări independente, Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană, subordonată Primăriei Sectorului 6, are de cheltuit aproximativ 92.000 de euro. Cea mai mare parte din bani se cheltuiesc pentru „construcția unui depozit material antiderapant tip șopron”, cu 342.000 de lei, echivalentul a 78.000 de euro. Restul de circa 14.000 de euro se cheltuiesc pentru achiziția unui tub de acetilenă – 900 de euro, trei porți de acces – 7.700 de euro și unei plăci vibro-compactoare – 2.200 de euro. Administrația Domeniului Public și Dezvoltare Urbană are nevoie și de un tăietor rosturi. Chiar dacă un tăietor rosturi costă aproximativ 1.500 de euro, sectorul 6 cheltuiește peste 3.000 de euro pentru acest aparat.