7.8 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 9:14
No menu items!

Șeicul Bakri: România, țintă sigură și legitimă a teroriștilor

spot_img

bakri romania

Şeicul Omar Bakri Mohammad, unul dintre cei mai radicali lideri islamici, face o declarație-șoc care aruncă în aer securitatea modială și pune în gardă toată Europa.

Șeicul, azilant în Marea Britanie timp de 19 ani, după ce a fost expulzat din Arabia Saudită, a declarat pentru cotidianul bulgar 24 Chasa, că România și Bulgaria sunt „pământ islamic”, devenind astfel ținte sigure și legitime pentru atacuri teroriste.

„Dacă islamul a intrat odată pe un tărâm, acesta devine islamic şi musulmanii sunt obligaţi să-l elibereze într-o zi. De exemplu, Spania este pământ islamic, la fel şi Europa de est:  România, Albania, Macedonia, Serbia, Kosovo şi Bosnia”, a afirmat şeicul Omar Bakri.

Șeicul motivează posibilele atacuri teroriste și prin participarea militară a acestor state la campania din Afganistan. „Din cauza trupelor sale din Afganistan şi Irak şi din cauza colaborării sale militare cu Israelul, Bulgaria devine şi o ţintă legitimă. Noi credem că putem face atentate în inima Bulgariei. Putem să facem acest lucru şi în România şi în alte state. Asta depinde de tactica şi de strategia concretă”, a declarat Omar Bakri.

După timpul petrecut în Marea Britanie, pe care a părăsit-o în urma atentatelor de la Londra din 2004, șeicul Bakri s-a stabilit în nordul Libanului.

FOTO 24chasa.bg

Citește și Maior: România nu este scutită de atentate teroriste