13.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 19:47
No menu items!

Șeful Poliției Olt: „Aștept două-trei zile și decid dacă mai rămân în poliție”

spot_img

Șeful Poliției Olt

Cercetat disciplinar şi aflat în concediu medical, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Olt, comisarul șef Ion Voicu a declarat, marţi, că în următoarele zile va decide dacă va mai rămâne în Poliţie. El a făcut aceste declaraţii la Parchetul Curții de Apel Craiova, unde a fost citat la audieri în calitate de făptuitor în cazul poliţistei Melania Renghea.

„Nu comentez ce a zis domnul ministru, eu oricum vreau să aştept două-trei zile şi să decid dacă mai rămân în Poliţie. Oricum, domnul ministru a zis că are nevoie de profesionişti şi văd dacă ar mai fi nevoie de mine şi voi lua o decizie şi în funcţie şi de starea mea de sănătate”, a precizat Voicu.

Întrebat de jurnaliști de ce nu a mers săptămâna trecută la Comisia de disciplină a Internelor, comisarul șef a spus că starea de sănătate nu-i permitea, deoarece a avut tensiunea 20 cu 12 şi nu putea să conducă.

Şeful IPJ Olt a mers, marţi, la Parchetul Curții de Apel Craiova, unde este audiat în calitate de făptuitor în cazul poliţistei Melaniei Renghea, care a depus o plângere împotriva fostului său şef, comisarul şef Gheorghe Barbu, pe care l-a acuzat că a obligat-o să întreţină relaţii sexuale atât cu el, cât şi cu alţi poliţişti, printre care şi Ion Voicu.

Comisarul-şef Ion Voicu a declarat, la intrarea la audieri, că este nevinovat. „Nu o cunosc pe fata asta. Dacă o văd între mai multe poliţiste nu o recunosc. Am văzut-o la televizor, am avut de-a face cu ea de două ori. O dată când s-a mutat – şi atunci a venit cu tatăl ei, un fost rezervist la pompieri şi am aprobat mutarea de la Vâlcea la Olt pentru a-şi reîntregi familia. A doua oară a adus altcineva raportul ei la mine în birou şi a cerut mutarea de la Balş la Găneasa, la secţia Brâncoveni, tot pentru reîntregirea familiei, pentru că era căsătorită, avea şi un copil şi voia să fie mai aproape de casă. Nu pot să-mi dau seama de ce există această răzbunare, nu cunosc substratul”.

Mariana Ştefan, avocata lui Ion Voicu, a anunţat, luni, că acesta a depus o plângere la Parchetul Judecătoriei Slatina pentru denunţ calomnios împotriva poliţistei Melania Renghea şi a soţului acesteia.

R.D.