6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 7:37
No menu items!

Șeful Poliției Olt și-a angajat avocat și face plângeri împotriva victimei sale

spot_img

Șeful Poliției Olt profită din plin de concediul medical

La adăpost de orice sancțiune, șeful Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Olt, comisarul șef Ion Voicu, profită din plin de concediul medical: și-a angajat un avocat cunoscut care să-l reprezinte în fața procurorilor și a șefilor săi de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) și depune plângeri penale împotriva polițistei care l-a acuzat de viol și a soțului acesteia.

„Am trimis plângerea săptămâna trecută, prin poştă. Sigur, a fost deja înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, care are competenţă în acest caz. Comisarul Voicu a spus foarte clar încă de la început că este nevinovat şi vrem să dovedim acest lucru”, a declarat, luni, Mariana Ştefan, avocata comisarului-şef Ion Voicu.

Pe de altă parte, Ion Voicu a fost citat să se prezinte la Parchetul Curţii de Apel Craiova, pentru a fi audiat în dosarul penal deschis în urma plângerii depuse de poliţista Melania Renghea. Voicu a fost citat în acest caz în calitate de făptuitor alături de patru subalterni ai săi de la Poliţia Olt, acuzați de viol și șantaj.

La Parchetul Curţii de Apel Craiova au ajuns deja cei patru subalterni ai lui Voicu – Ion Şotea, şeful Poliţiei Balş, Gheorghe Udrişte, şeful Serviciului Siguranţă Publică şi Patrulare din cadrul Secţiei Rurale Balş, Vladu Nelu şi Victor Stănică, ambii poliţişti la Secţia Ordine Publică Balş.

La audieri participă şi avocaţii Melaniei Renghea. „Am fost chemaţi să participăm la audierea unor poliţişti. În acest dosar noi îl acuzăm pe Gheorghe Barbu de viol, şantaj şi ameninţare. Noi considerăm că avem probe împotriva lor, dar rămâne de văzut ce va stabili procurorul de caz”, a explicat la rândul ei Mihaela Olaru, avocata Melaniei Renghea.

Deși ministrul afacerilor interne, Radu Stroe, l-a amenințat cu excluderea din poliție, din cauza neregulilor descoperite la IPJ Olt, dar și a atitudinii pe care adoptat-o față de superiorii săi, comisarul șef Ion Voicu nu a putut fi sancționat de Consiliul de disciplină constituit la MAI, deoarece se află în concediu medical. Voicu a anunțat că s-a internat în spital, din cauza unor „bătăi neregulate ale inimii”, cu doar câteva ore înainte de a se prezenta în fața Consiliului de disciplină.

R.D.