22.8 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 14:26
No menu items!

Șeful Metrorex și-a mărit cheltuielile de mandat cu 23.000 de euro

spot_img

Radu Aurel_evz.ro

Profitând de alocarea a peste 43 milioane de euro pentru finanţarea proiectelor de investiţii la magistralele de metrou, conducerea Metrorex, în frunte cu Aurel Radu, a bugetat o creștere a cheltuielilor pentru contractul de mandat cu peste 23.000 de euro.

Rectificarea de buget în minus pentru toate ministerele din subordinea Guvernului Ponta nu se aplică și companiei Metrorex. În timp ce Guvernul Ponta aproba aproximativ 190 milioane de lei pentru continuarea lucrărilor la metroul Eroilor-Drumul Taberei, conducerea Metrorex a avut grijă să scumpească preţul cartelei pentru două călătorii de la 4 la 5 lei și să majoreze cheltuielile pentru contractul de mandat cu peste 100.000 de lei. Mai mult, compania Metrorex a avut grijă să majoreze cheltuielile aferente contractului de mandat, o dată cu rectificarea bugetară.

Mai exact, în bugetul de venituri și cheltuieli rectificat pe anul 2013, conducerea Metrorex, pe lângă majorarea cheltuilelilor pentru investiții, a strecturat la capitolul cheltuieli aferente contractului de mandat o creștere de 104.000 de lei. În bugetul de venituri și cheltuieli, publicat în Monitorul Oficial în luna mai, cheltuielile aferente contractului de mandat erau de 295.800 de lei, iar, după rectificarea de buget, suma prevăzută pentru contractul de mandat al managerului Aurel Radu a crescut la 399.780 de lei.

Din luna iulie, Aurel Radu este CEO interimar la Metrorex. Pe lângă leafa de aproximativ 6.000 de euro/lună, managerii privați își decontează diferite cheltuieli de transport și cazare. Conform criteriilor profesionale care cer o vechime de 12 ani în domeniu, Aurel Radu nu este calificat să ocupe funcția de CEO la Metrorex

Surse sindicale

Alexandru Maghiar