12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 7:58
No menu items!

Șeful DGA Prahova și adjunctul Poliției județene, la DNA. Ar fi obținut denunțuri sub amenințări

spot_img

În dosarul de corupție care-i vizează pe cei doi urmează să fie audiați și magistrați

DNA_sigla 1_SZ

  • UPDATE

Emanuel Saghel, ofițer în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Ploiești, a fost adus luni dimineață, la sediul DNA Ploiești, unde va fi audiat în dosarul care-i vizează și pe șeful Serviciului Județean Anticorupție Prahova, Constantin Ispas, și pe adjunctul IJP Prahova, Adrian Rădulescu.

La intrarea în sediul DNA, Saghel a spus că a fost ridicat de la serviciu.

Întrebat de jurnaliști dacă s-au scurs informații din anumite dosare sau dacă a ajutat infractori să scape de dosarele deschise pe numele lor, Saghel a răspuns „niciodată”.

Șeful Serviciului Județean Anticorupție Prahova și adjunctul șefului Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Prahova au fost aduși, luni dimineață, escortați de „mascați”, la sediul DNA Ploiești, pentru a fi audiați de procurori.

Surse judiciare, citate de AGERPRES, au precizat că adjunctul șefului IPJ, Adrian Rădulescu, este acuzat de cercetare abuzivă, după ce ar fi obținut o serie de denunțuri sub presiunea unor amenințări.

Aceleași surse au arătat că Adrian Rădulescu, în calitate de ofițer în cadrul Direcției Generale Anticorupție (DGA) Ploiești, în prezent adjunct al IJP Prahova, și Constantin Ispas, ofițer de poliție cu gradul profesional de comisar șef și șef al Serviciului Județean Anticorupție Prahova din cadrul DGA, au folosit amenințări și promisiuni, pentru a determina trei persoane să formuleze denunțuri la adresa unor ofițeri de poliție de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Prahova, care au instrumentat un dosar penal aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Denunțurile obținute prin amenințările celor doi s-ar fi materializat în constituirea a două dosare penale înregistrate la DNA – Structura Centrală, în cadrul cărora ofițerii DGA Ploiești au fost delegați să facă cercetări.