11.1 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 23:53
No menu items!

Șeful Comisiei SRI, deputatul Ion Stan, reținut de DNA. A primit 60.000 de lei. „Sunt nevinovat” UPDATE

spot_img

Vicepreședintele Comisiei SRI din Camera Deputaților, Ion Stan (PSD), a fost ridicat, astăzi, de procurorii  DNA sub acuzația de trafic de influență. Acum, parlamentarul este audiat de anchetatori.

Unul dintre intermediarii „afacerii” în care este implicat Stan a fost reținut și el de un ofițer de poliție judiciară de la DNA chiar din fața sediului DNA.

Potrivit unor surse judiciare, Ion Stan ar fi cerut unui om de afaceri 130.000 de lei, din care ar fi primit 75.000 lei, pentru a-i facilita obținerea unor contracte pe bani publici cu anumite primării din județul Dâmbovița, unde este deputat.

Practic – susțin sursele citate – Stan ar fi mizat pe o relație „pe termen lung” cu afaceristul (denunțător în acest caz), care era obligat să-i plătească vicepreședintelui Comisiei SRI un anumit procent din sumele pe care le obținea după încheierea contractelor.

UPDATE

Surse judiciare ne-au declarat că deputatul Ion Stan a primit de la omul de afaceri, în trei tranșe, suma totală de 60.000 de lei.

UPDATE 17:45

Deputatul Ion Stan a părăsit sediul DNA, după două ore de audieri, spunând că se consiideră nevinovat și că nu a promis nimănui nimic. El a adăugat că se va prezenta și vineri, la solicitarea procurorilor.

Cristi Ciupercă