7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 9:38
No menu items!

Șeful centrului în care copiii erau legați cu funia, și alți 3 subordonați, demiși

spot_img

Primăria sectorului 6 l-a demis pe șeful centrului și pe subordonații care au ținut copiii cu nevoi speciale legați cu funia de uși sau de gard

copil_malatratat_poza_poza_47680300_24993500foto: realitatea.net

Potrivit Primăriei Sectorului 6, în urma cercetării disciplinare făcute la Complexul de Servicii Sociale „Istru” – Case de tip familial, s-a dispus demiterea din funcţie a şefului complexului, urmând ca acesta să fie trimis în cercetare pentru suspiciunea de abuz.

De asemenea, s-a dispus desfacerea contractelor de muncă a trei îngrijitoare şi a asistentului medical, persoane angajate ale Centrului respectiv.

Rezultatele cercetării disciplinare au fost trimise Poliţiei Sectorului 6, care va face cercetări pentru a clarifica dacă există vreo situaţie de abuz.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a început, în acest caz, urmărirea penală „in rem”, pentru rele tratamente aplicate minorului, lipsire de libertate în mod ilegal şi abuz în serviciu.

Toate centrele de îngrijire a copilului din sectorul 6 vor fi controlate inopinat, săptămânal, astfel încât să nu se mai repete astfel de situații, a anunțat primăria sectorului 6.  Mai mult, angajații acestor centre vor fi reevaluați profesional.

Realitatea TV a difuzai imagini filmate de vecinii centrului din sectorul 6, care arătau copiii cu nevoi speciale care erau legați cu funia de uși sau de gard, în loc să fie supravegheați.