19.4 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 11:33
No menu items!

Șeful „Doi ș’un sfert” a primit cadou de la Băsescu, de Ziua Națională, gradul de chestor

spot_img

Șeful Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (fostul „Doi ș’un sfert” – serviciul secret al Internelor), comisarul șef Gelu Oltean, a fost avansat la gradul de chestor de președintele Traian Băsescu.

Numele lui Oltean se regăsește, alături de cel al șefului Poliției Române, chestorul principal Petre Tobă (avansat și el la gradul de chestor-șef de poliție), și al altor șefi de unități subordonate Ministerului Administrației și Internelor în decretul semnat de președintele Traian Băsescu privind tradiționalele avansări în grad de Ziua Națională.

Astfel, potrivit unor comunicate ale Administrației Prezidențiale, miercuri și joi, pe lângă Oltean și Tobă, au mai fost avansați în grad zece ofițeri din MAI:colonelul Gheorghe Pop, căruia i-a fost acordat gradul de general de brigadă cu o stea, și chestorul principal de poliţie Terente Merce, înaintat în gradul profesional de chestor-şef de poliţie.

La gradul profesional de chestor de poliţie au fost înaintaţi şi comisarii-şefi de poliţie Ioan Aron, Marin Făgăraş, Tudor Grindean, Radu-Sandu Moldovan,  Alexandru-Florea Oprea, Valentin Pescari, Ioan Scripniciuc şi Gheorghe Sima.

Raluca Dan