10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024 - 15:00
No menu items!

Şeful Direcţiei de Luptă Anti-Fraudă, Claudiu Dumitrescu, propus şef de secţie la DNA

spot_img
Claudiu Dumitrescu, propus şef de secţie la DNA
rnews.ro
Şeful Departamentului de Luptă Anti-Fraudă (DLAF), Claudiu Dumitrescu, a fost propus de ministrul justiției, Robert Cazanciuc, pentru a ocupa funcția de procuror șef în cadrul unei secții a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
Claudiu Dumitrescu este singurul procuror care a trimis doi miniștri în spatele gratiilor. În urma anchetelor pe care le-a desfășurat, Decebal Traian Remeş și Ioan Avram Mureșan au primit pedepse cu închisoarea, în dosarul ”Caltaboșul”.
Tot el este cel care a instrumentat dosarul ”Valiza”, în care omul de afaceri George Becali a fost condamnat definitiv pentru dare de mită, la trei ani de închisoare cu executare.
Totodată, legăturile lui Dumitrescu cu Direcția Națională Anticorupție sunt destul de vechi, întrucât el a lucrat în această structură încă de la înființare, în 2003. În cadrul DNA, între 2004 și 2010, el a ocupat funcția de șef al Serviciului de Combatere a Infracţiunilor de Corupţie Împotriva Intereselor Financiare ale Comunităţilor Europene din cadrul Secţiei I de Combatere a Corupţiei.
În momentul de față, Claudiu Dumitrescu este șef al DLAF (subordonată Guvernului), el ocupând această poziție din anul 2010.
Andrei Tudor