15.5 C
București
joi, 25 aprilie 2024 - 17:53
No menu items!

Şase români şi un albanez, inculpaţi în SUA pentru fraude cibernetice de milioane de dolari – FOTO

spot_img

 INTERPOL

Şase români şi un albanez au fost inculpaţi în Statele Unite pentru fraude de milioane de dolari pe mai multe site-uri, inclusiv pe eBay şi Cars.com, au anunţat joi procurori, citaţi de postul de televiziune CNN.

Interpolul a emis notificări pentru partenerii străini de aplicare a legii în vederea arestării acestor fugari, iar FBI-ul a lansat afișe cu pozele infractorilor, pentru a facilita arestarea inculpaților, în prezent fugari, potrivit unui comunicat al Departamentului de Justiție SUA.

Nicolae Popescu (33 de ani), originar din Alexandria, Răzvan Dragomir (34 de ani), zis „Mânuţă”, Ovidiu Vlad Cristea (26 de ani) din Zimnicea, zis „Ică”, Dimitru Bosogioiu (32 de ani) din Orleşti, Daniel Alexe şi Tudor Barbu Lăutaru, cunoscut drept „George Skyper”, precum şi albanezul Fabjan Meme , au fost inculpați , împreună cu alte șase persoane pentru participarea la o conspirație de fraudă cibernetică care a vizat în primul rând consumatorii americani de pe site-urile Cars.com și AutoTrader.com, potrivit comunicatului.

Nicolae Popescu

nicolae popescu

Cei șase co-inculpați au fost descoperiţi în cadrul unei anchete internaţionale realizată sub conducerea FBI în Statele Unite, România, Republica Cehă, Marea Britanie şi Canada, însă Popescu, Alexe, Bosogioiu, Cristea, Răzvan si  Meme se află încă în libertate. Trei dintre inculpaţi au fost extrădaţi din România, doi din Marea Britanie şi Cehia, iar unul urmează să fie extrădat din Canada.

Dimitru Daniel Bosogioiu, Ovidiu Vlad Cristea, Fabjan Meme and Dragomir Răzvan

cybercrime

Inculpații saturau site-urile web, inclusiv eBay, Cars.com, AutoTrader.com și CycleTrader.com de reclame detaliate pentru autoturisme, motociclete, bărci și alte elemente de mare valoare –  în general având prețuri între 10.000 dolari și 45.000 dolari – care de fapt, nu existau în realitate.

Aceștia țineau legătura cu vctimele – cumpărătorii –  prin intermediul e-mail-ului, trimițând documente false de proprietate și alte informații care puteau ademeni și convinge viitorul cumpărător.   Inculpații ar fi vândut mașini de la dealeri auto inexistenți, din  Statele Unite și au creat în acest scop, site-uri false.

 Inculpații  au produs și utilizat pașapoarte false pentru a fi folosite de co-conspiratori în Statele Unite, printre care și  Răzvan (care a locuit anterior în California), în vederea deschiderii unor conturi bancare americane.

După ce „vânzătorii” ajungeau la un acord cu cumpărătorii, le-ar fi trimis prin intermediul e-mail-ului  facturi false, pretinzând a fi de la Plăți Amazon, PayPal, sau alte servicii de plată online. Acestea conțineau instrucțiuni pentru a transfera bani în conturile bancare americane folosite de inculpați. Datele utilizate pentru facturile contrafăcute, păreau a fi identice cu serviciile de plată legale. Veniturile ilicite erau apoi retrase din conturile bancare din SUA și trimise în Europa, prin transfer bancar și alte metode.

C.A.