”Paradă” a dotărilor Statului Islamic: Jihadiştii ameninţă “că vor să cucerească Roma” / VIDEO

Gruparea extremistă sunnită a organizat o paradă cu 40 de maşini, aparţinând “poliţiei libaneze”

isis_parada

Gruparea extremistă sunnită Stat Islamic (SI), care şi-a consolidat în ultima perioadă controlul asupra unor oraşe din nordul Libiei, a organizat o paradă cu 40 de maşini, cu această ocazie cerându-le locuitorilor din Benghazi să jure credinţă conducătorului Abu Bakr al-Baghdadi, realează Daily Mail.

În înregistrarea video, despre care “Daily Mail” susţine că a fost postată de aripa libiană a grupării extremiste sunnite – Ansar al-Sharia – se poate vedea cum mai multe maşini Toyota Land Cruisers, cu însemnele şi steagurile Stat Islamic, se plimbă la unison pe străzile oraşului Benghazi.

Parada este aclamată de numeroşi bărbaţi, femei, dar şi copii.

https://www.youtube.com/watch?v=C43ZhZ25paA

Ansar al-Sharia a declarat oraşul Benghazi ca fiind “emirat islamic” în iunie 2014, iar trei luni mai târziu a jurat credinţă grupării teroriste Stat Islamic. Aripa libiană a SI a fost considerată responsabilă de uciderea ambasadorului Statelor Unite Christopher Stephens, în atacul de la Benghazi din 2012.

Duminică, o înregistrare video sub sigla SI prezenta decapitarea a 21 de bărbaţi egipteni de confesiune creştină recent răpiţi în Libia.

Potrivit “Daily Mail”, după ce autorităţile egiptene au anunţat că au bombardat poziţii din oraşul Derna ale grupării teroriste în Libia, pentru a răzbuna moartea celor 21 de egipteni, jihadiştii s-au răzbunat la rândul lor şi au răpit alţi 35 de egipteni, pe care este posibil să-i execute în curând.

Începând din august 2014, Ansar al-Sharia şi-a consolidat controlul asupra unor oraşe din nordul Libiei, porturi la Marea Mediterană, precum Sirte, Nofalya, Derna şi Benghazi, Abu Bakr al-Baghdadi numidu-l lider în zonă pe Ali Al-Qarqaa.

La trei ani de la îndepărtarea fostului lider libian Muammar Gaddafi, principalele oraşe ale ţării au căzut pradă mai multor grupări extremiste, precum Ansar al-Sharia, Libya Dawn şi Islamic Youth Shura Council, care apoi au jurat credinţă SI. Gruparea teroristă, care a cucerit deja zone importante din Irak şi Siria, încearcă să profite de poziţia Libiei, pentru a ameninţa Europa.

Potrivit Daily Mail, în înregistrarea SI în care cei 21 de egipteni sunt decapitaţi jihadiştii ameninţă că “vor să cucerească Roma”, iar în imagini se vede cum apa de la malul Mării Mediterane este plină de sânge.

R.D.

NICIUN COMENTARIU